Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Επέκταση ωραρίου γραφείων ταυτοτήτων




Πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, για την άσκηση τους εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Έτσι τα γραφεία θα λειτουργήσουν:
  • Το Σάββατο 05/05 από τις 08.00 έως τις 18.00
  • Την Κυριακή 06/05/2012 από τις 07.00 έως τις 19.00.
Οι ταυτότητες θα εκδίδονται άμεσα σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας εφόσον προσκομισθούν όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από τον ενδιαφερόμενο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, για πρώτη φορά, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει τα εξής:
  • Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, για ταυτότητα
  • Αίτηση που θα προμηθευτεί από την αστυνομική υπηρεσία Βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή υγειονομικού εργαστηρίου για την ομάδα αίματος
  • Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων "επώνυμο, όνομα και όνομα πατέρα" του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες.
Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα, ενώ η Αρχή έκδοσης του δελτίου ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος και η αποστολή του γίνεται από την Αρχή που το εκδίδει, με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονική αλληλογραφία. Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο τρεις μήνες πριν την υποβολή του.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου