Τρίτη, 8 Μαΐου 2012Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εισερχόμενος στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, όπου έλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εισερχόμενος στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, όπου έλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Διάλογος K. Παπούλια - Α. Τσίπρα
«Σας κάλεσα να σας αναθέσω τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εύχομαι να το πετύχετε γιατί η χώρα έχει ανάγκη», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.
«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα, αλλά και μεγάλη ευθύνη και για μένα προσωπικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προηγούμενος ηγέτης της Αριστεράς που έλαβε διερευνητική εντολή ήταν ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης», απάντησε ο κ. Τσίπρας.
«Θα είχα περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει θετικά η διερευνητική εντολή που μου δίνετε, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο, που δεν δίνει στο πρώτο κόμμα για κάθε μία ψήφο μία δεύτερη δώρο ή αν είχαμε λίγες ψήφους παραπάνω», συνέχισε.
«Αλλά ο λαός», πρόσθεσε, «έτσι αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στα πλαίσια που όρισε ο ίδιος».
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο και κατευθύνθηκε στη Βουλή, από όπου αναμένεται να προβεί σε δήλωση. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας», απάντησε, όταν ρωτήθηκε αν θα δεχθεί στήριξη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο κύκλος των επαφών του για το σχηματισμό κυβέρνησης θα ανοίξει στις 3.30 μ.μ., όταν θα συναντηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη. Στις 5.30 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα δεχθεί αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων αποτελούμενη από τους: Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Γ. Παρασκευόπουλο, επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γ. Τσέκο, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας και Τ. Κρομμύδα, μέλος του Κ.Σ, ενώ στις 7 μ.μ. θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Σε μήνυμά της στο twitter, η κ. Κατσέλη σημειώνει: Ως Κοινωνική Συμφωνία μετέχουμε στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Ο κ. Τσίπρας έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, είμαστε στη διάθεσή του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων η οποία θα περιλαμβάνει την άρνηση του Μνημονίου, το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας. Παράλληλα, αναμένεται να εξαντλήσει το περιθώριο των τριών ημερών που ορίζει το Σύνταγμα για το σχηματισμό κυβέρνησης.
naftemporiki.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...