Σάββατο 12 Μαΐου 2012

νεες μετεκλογικες δημοσκοπησεις


Ανοδος ΣΥΡΙΖΑ, καθίζηση ΝΔ, μονοψήφιο το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ
Ανοδος ΣΥΡΙΖΑ, καθίζηση ΝΔ, μονοψήφιο το ποσοστό του  ΠΑΣΟΚ  Γκάλλοπ Νο2: ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, ΝΔ 17,3%, ΠΑΣΟΚ 11,6%, ΚΚΕ 4,2%Νέα δημοσκόπηση ανεβάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα : Αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Επενδυτής».Το

Αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αιμορραγία της ΝΔ και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό Extra από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον καθηγητή οικονομετρίας Επ. Πανά, στην Αττική.
Η Πρόθεση Ψήφου τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές διαμορφώνεται:
ΠΑΣΟΚ: 7,9%

ΝΔ: 12,5
ΣΥΡΙΖΑ: 28,9
ΚΚΕ: 6,2
ΛΑΟΣ: 2,7
Οικολόγοι: 3,1
ΔΗΣΥ: 1,1
ΔΗΜΑΡ: 5
Ανταρσύα: 0,5
Δημιουργία Ξανά: 3,2
Χρυσή Αυγή: 5,3
Γκάλλοπ Νο2: ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, ΝΔ 17,3%, ΠΑΣΟΚ 11,6%, ΚΚΕ 4,2%
Το 50% των ερωτωμένων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.

Κυβέρνηση συνεργασίας με κεντροαριστερό προσανατολισμό, επιθυμούν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα «Επενδυτής». Το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με καθαρή αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη: Η ΝΔ υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.
Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν στο 25,5%, έναντι 21,7% της ΝΔ -που και αυτή αυξάνει τη δύναμή της- ενώ στο 14,6% φτάνει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.
Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για τον τρόπο που ψήφισαν οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο. Δηλαδή τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική... αυτοδυναμία στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου