Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οικολόγοι: «Περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από ΣΥΡΙΖΑ»


Δίχως ουσιαστικά αποτελέσματα έληξε η συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί καθώς οι συζητήσεις κάνουν καλό»!

Πάντως, ούτως ή άλλως οι προσδοκίες ήταν μικρές και σίγουρα δεν αφορούσαν την συγκρότηση κυβέρνησης καθώς το κόμμα των Οικολόγων δεν αποτελεί κοινοβουλευτική δύναμη. Υπό αυτά τα δεδομένα η συζήτηση περιορίστηκε σε ανιχνευτικές εξορμήσεις για τυχόν πιθανότητα προεκλογικών συνεργασιών. 

Μάλιστα, η εκπρόσωπος των Οικολόγων κυρία Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε μετά την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα πως «περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ  για έξοδο από την κρίση» και επισήμανε ότι στόχος του κόμματος είναι η δημιουργία μετώπου το οποίο δεν θα λέει μόνο «ΟΧΙ» αλλά θα παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις και θα προστατεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι θεωρείται δύσκολη μια προεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων καθώς το μεν κόμμα ανήκει στην «Ευρωπαϊκή Αριστερά» και το δε στο «Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα» γεγονός που τους επιτρέπει μόνο την διενέργεια κοινών δράσεων.
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου