Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Πολιτικοί απατεώνες οι Βενιζέλος, Σαμαράς, συνεχίζουν να λένε ψέματα»

Τσίπρας: «Πολιτικοί απατεώνες οι Βενιζέλος, Σαμαράς, συνεχίζουν να λένε ψέματα». «Θέλουν ψήφο για να συνεχίσουν την καταστροφή κι εμείς θέλουμε ψήφο για να σταματήσουμε την καταστροφή», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ


Και νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «πολιτικούς απατεώνες» τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, καθώς, όπως υποστήριξε, συνεχίζουν να μας λένε ψέματα. «Θέλουν ψήφο για να συνεχίσουν την καταστροφή κι εμείς θέλουμε ψήφο για να σταματήσουμε την καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στις δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση είναι να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και επανέλαβε ότι αν ο λαός δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να πάρει τη διερευνητική εντολή, το κόμμα του θα επιδιώξει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση Αριστεράς.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την άρνηση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «αν ο λαός δώσει με την ψήφο του στην κάλπη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Αριστεράς, τότε η κ. Παπαρήγα και ο κ. Κουβέλης δεν θα έχουν καμία δυνατότητα, κανένα δικαίωμα να επιμείνουν στο λάθος και το έγκλημα».
Παράλληλα, έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του σχετικά με τον Π. Καμμένο και τόνισε ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν μόνο έναν «εφιάλτη» τις τελευταίες ημέρες και αυτός, όπως είπε, είναι μια κυβέρνηση Αριστεράς. Χαρακτήρισε τέλος «εφιάλτη που πρέπει να αποτραπεί» μια ενδεχόμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, σημειώνοντας πως «θα είναι ένα στίγμα στη Δημοκρατία».
 «Θα τιμήσουμε τη διερευνητική εντολή»
Χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Λάρισα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει διερευνητική εντολή: «Δώστε μας τη διερευνητική εντολή στις 6 Μαΐου για να βγει ο λαός από το περιθώριο των αποφάσεων και εμείς θα την τιμήσουμε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν θα απαξιώσουμε την εντολή του λαού. Δεν θα την επιστρέψουμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα». Παράλληλα, μίλησε για «χτυπήματα», που όπως είπε, δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε ότι αυτά αποτελούν την καλύτερη δημοσκόπηση ότι το κόμμα πάει καλά.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» τις εκλογές της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι το δίλλημα που τίθεται είναι «μνημόνιο ή Αριστερά». «Ή προχωράμε με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ή προχωράμε με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και κυβέρνηση της Αριστεράς», σημείωσε και συνέχισε: «Την Κυριακή η ψήφος της υπευθυνότητας είναι η ψήφος της ανατροπής»
Εξάλλου, προέβλεψε ότι, όπως δεν υπήρξε, έτσι και δεν θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο. Ζητάμε ψήφο ευθύνης στην εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, στο ρεαλιστικά εφαρμόσιμο, επεξεργασμένο και συγκεκριμένο βήμα προς βήμα, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιό μας, συμπλήρωσε.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου