Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακόμα μία δημοσκόπηση Πηγή:www.capital.gr



Βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευθύνες στον Αλ. Τσίπρα για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και σταθερή παραμονή στο ευρώ, καταγράφει η  δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για τον Ελεύθερο Τύπο, που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Σύμφωνα με την έρευνα της RASS στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 20,5% και ακολουθούν: Ν.Δ. με 19,4%, ΠΑΣΟΚ με 11,8%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,8%, Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%, ΚΚΕ με 4,8%, Χρυσή Αυγή με 3,8%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%, Δημιουργία Ξανά με 2,3%, ΛΑ.Ο.Σ. με 2%, Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8%. Αλλο κόμμα ψηφίζει το 3,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 11,3% και το άκυρο/λευκό το 2,2%.

Στο ερώτημα «Είστε υπέρ ή κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ;», η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (81,4%) τάσσεται υπέρ και το 16,3% κατά.

Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ;», το 58,7% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 33,9% που απαντά «όχι» και «μάλλον όχι».

Στο ερώτημα «Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το μη σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές;» (με αυθόρμητη απάντηση), ο Αλέξης Τσίπρας έχει την πρωτιά με 39%, ενώ το 20,2% απαντά «όλοι», το 19,3% ο Αντώνης Σαμαράς και το 8,3% ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο ερώτημα «Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει τηρήσει τη χειρότερη στάση στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης;» προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 37,1% και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 19,6% και η Αλέκα Παπαρήγα με 10,7%.

Οι πολίτες με ποσοστό 66,1% επιθυμούν να βρεθεί τρόπος να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ σε ποσοστό 32,4% θέλουν ξανά εκλογές. Εξάλλου, το 46% αυτών που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να βρεθεί ο τρόπος για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πηγή:www.athina984.gr



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου