Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κατατέθηκε η μήνυση για την αστυνομική αυθαιρεσία



απο την δικηγορο, ΧΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΑ

Επείγουσα ανακοίνωση Ομάδας συντονισμού Μήνυσης για τα επεισόδια στις 15, 28, 29/6/2011 της Πλατείας Συντάγματος: Ήδη άρχισαν να φθάνουν οι πρώτες κλήσεις σε μηνυτές για να καταθέσουν στην 18η Πταισματοδίκη Αθηνών, για τα γεγονότα. 


-Να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας. 
-Όσοι ήταν τραυματίες πρέπει να έχουν μαζί τους τις ιατρικές βεβαιώσεις.
-Στην κατάθεσή σας, μπορείτε ελεύθερα (αλλά συνοπτικά) να περιγράψετε τα γεγονότα, όπως εσείς τα βιώσατε. 
-Και μην φοβάστε. Την αλήθεια θα πείτε. Είμαστε πολλοί για να μας αγνοήσουν. 
-Όσοι θέλουν να τελειώνουν γρήγορα, μπορούν να πουν μόνο το εξής: "Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο της μηνύσεως". 
Το περιεχόμενο της μηνύσεως εδώ:



Μήνυση κατατέθηκε εχθές Δευτέρα 18.7.2011 στην Εισαγγελία Αθηνών συλλογικά από 126 πολίτες και 150 μάρτυρες σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και των μεγάλων, μαζικών διαδηλώσεων τις 15,28,29/6/2011 στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και περιοχές, για την χρήση απρόκλητης, δολοφονικής βίας και τη ρίψη χημικών, εκρηκτικών και λοιπών όπλων (πέτρες, ξύλα, μάρμαρα κ.α.) που συστηματικά, οργανωμένα και αδιάκοπα και χρησιμποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες, κορυφώνοντας σε ένταση και έκταση το πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε την 29/6/2011.
Η πιο πάνω μήνυση στρέφεται κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών που τελούσαν σε Υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, του Προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του Προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε Υπηρεσία κατά τις ημερομηνίες 15,28,29/6/2011 καθ’ όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και μαζικών διαδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος, των πέριξ αυτής πέραν αλλά και μακράν της Πλατείας δρόμων και περιοχών και κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.
Οι 126 πολίτες – μηνυτές, άνθρωποι κάθε ηλικίας - θύματα της αστυνομικής και κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, προσήλθαν το πρωί της χθεσινής μέρας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και σε μια μεγαλειώδη συνάντηση που έγινε σε άδεια αίθουσα δικαστηρίου, υπό τύπον αυτοοργάνωσης, συζήτησαν για την διαδικασία της υποβολής της μήνυσής τους, ενημερώθηκαν σχετικά από τους δικηγόρους - μέλη της ομάδας νομικής υποστήριξης Συντάγματος, οι οποίοι είναι και μηνυτές και συνέταξαν τη μήνυση και στη συνέχεια προσήλθαν στην Γραμματεία της Εισαγγελίας του κτηρίου 16 για την κατάθεση της.
Μέχρι και σήμερα τέτοιες μηνύσεις από θύματα αστυνομικής και κρατικής καταστολής απορρίπτονται, κατόπιν μεροληπτικής διερεύνησης, με το πρόσχημα ότι οι δράστες δεν μπορούν να εντοπιστούν, παρόλο που είναι κρατικοί λειτουργοί. Με την κίνησή μας αυτοί ελπίζουμε αυτή τη φορά, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την κρατική καταστολή των 15,28,29/6/2011, οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί να διερευνήσουν τις καταγγελίες μας με αμεροληψία, ώστε οι υπεύθυνοι και υπαίτιοι των καταγγελλομμένων πράξεων επιτέλους να τιμωρηθούν!
Aναλυτικά στη Μήνυση αναφέρονται:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ
ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ
1έως 126 μηνυτές
ΚΑΤΑ
1. α. Tου πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ., υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, β. του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, γ. παντός υπευθύνου εισαγγελικού λειτουργού και ιδίως των εισαγγελέων που τελούσαν σε υπηρεσία ή βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, δ. του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριου Οικονόμου.
2. Tου προϊστάμενου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης
3. Tου προϊστάμενου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης
` 4. α. Tων αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και των επικεφαλής διοικητών τους που τελούσαν σε υπηρεσία στις 15, 28 και 29 Ιουνίου 2011 καθ΄όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και των μαζικών διαδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος και των πέριξ αυτής δρόμων και περιοχών (Μοναστηράκι, Πλάκα, Ακρόπολη, Ευαγγελισμός) τα πλήρη στοιχεία των οποίων θα προκύψουν από την διεξαχθησομένη εισαγγελική έρευνα ως και β. Tων αστυνομικών που υπηρετούν στις υπ΄αριθμ. Α-521, Α-524, Α-535 διμοιρίες και που τελούσαν σε υπηρεσία στις 28.6.2011 στον ανωτέρω τόπο και γ. Tων αστυνομικών που υπηρετούν στις με αριθμούς αναγνώρισης Α-511, Α-514, Α-515, Α-521, Α-524, Α-526, Α-531, Α-535, Α-541, Α-542, Α-544 διμοιρίες των ειδικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ και που τελούσαν σε υπηρεσία στις 29.6.2011, τα πλήρη στοιχεία των οποίων θα προκύψουν από την διεξαχθησομένη προανακριτική και ανακριτική έρευνα.
5. α. Tων αστυνομικών που υπηρετούν στις μηχανοκίνητες ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ και λοιπών μηχανοκίνητων ομάδων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και των επικεφαλής διοικητών τους που τελούσαν σε υπηρεσία στις 15.6.2011, 28.6.2011 και 29.6.2011 καθ΄όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και των μαζικών διαδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος και των πέριξ αυτής δρόμων και περιοχών (Πλάκα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Ευαγγελισμός) τα στοιχεία των οποίων θα προκύψουν από την διεξαχθησομένη εισαγγελική έρευνα, β. Tων αστυνομικών που υπηρετούν στη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΕΛΤΑ της Άμεσης Δράσης Αττικής με κωδικό Δ-12 που τελούσε σε υπηρεσία στις 29.6.2011, και γ. Tων αστυνομικών που επέβαιναν την 29.6.2011 στις με αριθμ. 6044, 6878, 6817, 6924, 6982, 6353 υπηρεσιακές μηχανές τα πλήρη στοιχεία των οποίων θα προκύψουν από την προανακριτική και ανακριτική έρευνα.
6. Παντός υπευθύνου, που τον παραπάνω τόπο και χρόνο τυχόν έδωσε εντολή στους ανωτέρω αστυνομικούς να ενεργήσουν τις παρακάτω περιγραφόμενες πράξεις ή προέβη στις παρακάτω παράνομες πράξεις, και που θα προκύψει από την προανακριτική και ανακριτική έρευνα.
7. Κάθε προσώπου, αγνώστων λοιπών στοιχείων που συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες και τα στοιχεία τους θα προκύψουν από την διεξαχθησομένη εισαγγελική έρευνα.
Α. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Στις 15, 28 και 29 Ιουνίου 2011 κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έλαβαν χώρα μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπροθέσμου και του εφαρμοστικού του νόμου στο κέντρο της Αθήνας και ιδίως στην πλατεία Συντάγματος και στους πέριξ αυτής δρόμους πλησίον της Βουλής. Οι διαδηλώσεις αυτές είχαν μαζική συμμετοχή από συνδικαλιστικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικούς φορείς, συνελεύσεις γειτονιών κ.α. και πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών βρίσκονταν, ημών συμπεριλαμβανομένων, στον ανωτέρω τόπο.
Οι μηνυόμενοι, όπως περιγράφονται αναλυτικά ανωτέρω, προέβησαν στις κάτωθι παράνομες πράξεις: την παράνομη ή/και αλόγιστη χρήση χημικών, εκρηκτικών, ασφυξιογόνων, πετρών, μαρμάρων, κλοπμ και κάθε άλλου είδους όπλο που χρησιμοποιεί η ΕΛ. ΑΣ, τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς κατά πολιτών και την πρόκληση σωματικών βλαβών και κινδύνου ζωής και απόπειρας ανθρωποκτονίας, την δημιουργία πανικού και συνωστισμού με τη χρήση όπλων, βίας και απειλών σε συγκεντρωμένο πλήθος σε ανοικτό και κλειστό χώρο (πλατεία Συντάγματος, σχολή ΕΜΜΕ και πέριξ δρόμοι και περιοχές, σταθμός Μετρό Συντάγματος), επιθέσεις εναντίον πολιτών, την παράβαση τήρησης του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει και κυρώσει η Ελλάδα σχετικά με τη χρήση χημικών και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου στη σχολή ΕΜΜΕ, την υπαίτια παράλειψη σύλληψης και συνεργασίας με οπλοφόρους κουκουλοφόρους, την επίθεση σε βάρος τραυματιών και ευπαθών ομάδων, και λοιπές πράξεις, όπως αναλύονται κατωτέρω.
Οι μηνυόμενες πράξεις τελέστηκαν από τους δράστες αστυνομικούς ενόσω αυτοί, στην πλειοψηφία τους, δεν έφεραν διακριτικά δηλωτικά της ταυτότητάς τους, απεναντίας μάλιστα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εφόσον έφεραν κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες με σκοπό να μην καθίστανται αναγνωρίσιμοι.
συνεχεια στην μυνηση, εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου