Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο πρωθυπουργός φοράει την κουκούλα τού "νόμου και της τάξης"




Η απροκάλυπτη κρατική καταστολή, που ο Σαμαράς επαναφέρει με το δόγμα της "μηδενικής ανοχής" έναντι των κοινωνικών κινητοποιήσεων, είναι η άλλη όψη της βάρβαρης επίθεσης κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων που επιχειρούν τρόικα και κυβέρνηση. Όσο πλησιάζει το επικείμενο τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά τόσο ξεσαλώνει ο αυταρχισμός και θα "νομιμοποιείται" η δράση του παρακράτους.

Στη συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο πρωθυπουργός δεν είπε ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας της Χρυσής Αυγής, ενώ επανέλαβε την απειλή ότι "θα κατέβουν οι κουκούλες" των αντιεξουσιαστών. Ξεχνάει να μιλήσει για μια συμμορία και ποινικοποιεί ένα κοινωνικό φαινόμενο. Μετατρέπει σε ιδιώνυμο την κάλυψη του προσώπου, ενώ κάνει πως δεν βλέπει την εγκληματική δραστηριότητα των χρυσαυγιτών, που δρουν με τις ευλογίες και εκκλησιαστικών παραγόντων. Ο φιλελευθερισμός συρρικνώνεται σε μονομέτωπο κατά των κινητοποιήσεων και της Αριστεράς, η βία του Μνημονίου καθαγιάζεται ως νόμιμη, η κακοποιός δράση της Χρυσής Αυγής γίνεται ανεκτή, αν όχι και επιθυμητή.

Ο πρωθυπουργός φοράει την κουκούλα τού "νόμου και της τάξης", την ώρα που η ανάλγητη πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης γεννά κοινωνικά χάσματα και υποδαυλίζει την εγκληματικότητα. Δεν είναι μόνο τα εγκλήματα επιβίωσης, ούτε η αύξηση της διάδοσης των ναρκωτικών ανάμεσα σε νέους χωρίς μέλλον, ούτε η διάχυση της εγκληματικότητας στην καθημερινότητα του πολίτη. Δεν είναι μόνον η επέκταση του στερεότυπου "όλοι εναντίον όλων". Είναι και οι εγκληματίες με τα "λευκά κολάρα" στις λίστες που δεν ελέγχονται και στα πάρτι διαφθοράς στα οποία συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν φωλιάσει στην καταρρέουσα εξουσία!

Όταν οι πολίτες βογκάνε από τα αντικοινωνικά μέτρα, είναι εύλογο να είναι έτοιμοι να κατεβάσουν τις κουκούλες όσων απεργάζονται την κοινωνική καταστροφή. Ας μην κρύβεται ο Σαμαράς πίσω από τα ΜΑΤ και τη Χρυσή Αυγή. Οι λεονταρισμοί του, η ωμή παραβίαση δικαιωμάτων νέων ανθρώπων που κατηγορούνται για πράξεις κατά της εξουσίας και οι φωτογραφίες τους κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο σαν να είναι εγκληματίες, θα προκαλέσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Όταν το κράτος εκτίθεται με συμπεριφορές βεντέτας, τότε χάνει η κοινωνία.
αυγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου