Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Συνεχείς εκβιασμοί των τροϊκανών για τη δόση των 31,5 δισ. στην τρικομματική κυβέρνηση που καταρρέειΜε μπαράζ δημοσιευμάτων, διαφαίνεται ήδη η αποτυχία της τακτικής της τρικομματικής κυβέρνησης που πέρασε το σκληρό πακέτο των μνημονιακών μέτρων ελπίζοντας στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ., επιδίωξη που όμως ήδη δειχνει να μην είναι πιθανό να επιτευχθεί.


 «Ο συνεχιζόμενος εκβιασμός των τροικανών σχετικά με την καταβολή της δόσης, δείχνει ότι η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ, που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά ανοίγει περαιτέρω τις ορέξεις των δανειστών για υποταγή της Ελλάδας στα συγκρουόμενα σχέδιά τους», τονίζει σε σχόλιο του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Το πρακτορείο Reuters εκτιμά πως είναι απίθανη η εκταμίευση της δόσης τη Δευτέρα λόγω «ασάφειας» ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα και διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα θα είναι τμηματική.
**********
Την ίδια ώρα ο  ο υπουργός Οικονομικών,  Γιάννης Στουρνάρας , προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έκανε δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι: «Συζητήσαμε για το Eurogroup, και  δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας  σχετικά με την εκταμίευση της δόσης, καθώς η Ελλάδα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει και η Ευρώπη θα κάνει και αυτή αυτό που πρέπει να κάνει». 

Για τις εξελίξεις αυτές, το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίζει σε σχόλιό του το μεσημέρι της Παρασκευής:

«Μια ημέρα μετά την ψήφιση του πιο ακραίου, αντικοινωνικού πακέτου μέτρων, η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.  
Ο συνεχιζόμενος εκβιασμός των τροικανών σχετικά με την καταβολή της δόσης, δείχνει ότι η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ, που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά ανοίγει περαιτέρω τις ορέξεις των δανειστών για υποταγή της Ελλάδας στα συγκρουόμενα σχέδιά τους. 

Αλήθεια τι λένε τώρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που εκβίαζαν τον ελληνικό λαό με το επιχείρημα ότι αν δεν εκταμιευτεί άμεσα η δόση η χώρα θα οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία; Το σίγουρο είναι ότι οι άνευ όρων υποχωρήσεις και η μη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την υλοποίηση στο ακέραιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε βάρος του ελληνικού λαού συνιστά μια στρατηγική ήττας, όπου σε κάθε βήμα που κάνει πίσω η ελληνική κυβέρνηση, η τρόικα αυξάνει τις απαιτήσεις της.  

Μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος και των κοινωνικών αντιστάσεων δεν έχει κανένα δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα με νέους δυσβάσταχτους όρους για τις επόμενες γενιές, που θα προέλθουν ως απάντηση στους νέους εκβιασμούς της τρόικας. 

Είναι ο λαός εκείνος που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιβάλει τις εξελίξεις, ανατρέποντας τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της, στηρίζοντας μια νέα στρατηγική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, βασισμένη στους άξονες της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης, της προστασίας των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Συγγραφέας: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...