Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι να κυβερνήσουν δηλώνουν κορυφαία στελέχη

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι να κυβερνήσουν δηλώνουν κορυφαία στελέχη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν...


Ο εκπρόσωπος, Π. Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού έκανε λόγο για «αστείες αντιπαραθέσεις», αναφερόμενος στα σχόλια για τις δηλώσεις Λαφαζάνη, τόνισε ότι «οι ιστορικές προκλήσεις είναι αποτέλεσμα ωριμάσεων και αναγκαιοτήτων που μας υπερβαίνουν όλους» και υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε, «δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης, αφού παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει είναι πιο έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία, στους εργαζόμενους, απέναντι, αν θέλετε, στις προκλήσεις της εποχής μας. Και με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι όχι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά και με τη δράση και την παρουσία μας, μπορούμε να εμπνεύσουμε πολύ περισσότερους από εμάς».

Η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το μαγικό ραβδάκι των έτοιμων λύσεων» και προσέθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπε "λεφτά υπάρχουν" αλλά ούτε και πρότεινε ισοπεδωτική λιτότητα». Η κ. Δούρου σημείωσε ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν «παρών» για να ανατρέψουν τους κυβερνητικούς με συναίσθηση των δυσκολιών , δηλώνουν «παρών» και στις κυβερνητικές ευθύνες.

«Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων, αλλά η ώρα της μεγάλης ευθύνης», είπε η κ. Δούρου υπογραμμίζοντας ότι, όπως επεσήμανε χθες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο μια κυβέρνηση με πυρήνα της τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη σημερινή τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και κοινωνική.

O Ν. Βούτσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Λαφαζάνη είπε ότι «ο Παναγιώτης είναι τελειομανής» και προσέθεσε ότι ο κ. Λαφαζάνης «θα ήθελε, ενδεχομένως , να είμαστε έτοιμοι και μέχρι τελευταίας κεραίας».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τις κυβερνητικές ευθύνες, αντίθετα, είπε, είναι μια ιστορική ευθύνη «και είναι φανερό ότι όλες οι λαϊκές και κοινωνικές δυνάμεις, θα βρίσκονται σε εγρήγορση και θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια, όσες δυσκολίες και αν έχει».

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου