Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων- Καταγγέλλουν τη ΝΔΟι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αποχώρησαν σήμερα καταγγέλλοντας την ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτών της ΝΔ. Κάνουν λόγω δε, για "τακτικές παρεμπόδισης της έκφρασης της άποψης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης". Ακολουθεί η σχετική δήλωσή τους:


"Η ομάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,που συμμετέχουμε ως μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καταγγείλαμε την ακολουθούμενη τακτική της κυβέρνησης και του Προεδρείου της Επιτροπής, όπως αυτή εκφράστηκε με φασαρία, ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτών της ΝΔ και διακοπή της ομιλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποχωρήσαμε τελικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, με θέμα την ακρόαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου σχετικά με τη Νομισματική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και διάφορα ζητήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την αντιμετώπιση του χρέους.


Ανεξάρτητα από τις απαντήσεις που είχε ήδη δώσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στον πρώτο κύκλο ερωτήσεων, που κατ’ ουσίαν δεν ήταν απαντήσεις, καθώς αγνοούσαν επιδεικτικά ό,τι επίμαχο είχε ερωτηθεί, φαίνεται ότι στο πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμισης της Βουλής αλλά και με στόχο να τον «προστατεύσουν» επιλέγονται τώρα και τακτικές παρεμπόδισης της έκφρασης της άποψης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Τέτοια στάση έχει βέβαια και πιο συγκεκριμένες αιτίες, καθώς την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαλλάσσονται από τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες τα μέλη των ΔΣ των Τραπεζών που αποφάσιζαν μέχρι χθες τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών με το σύνολο σχεδόν των ομολόγων τους, επαναλαμβάνοντας τη «φάρσα» του PSI, όταν η Ελλάδα «κούρεψε» για πρώτη φορά «τον εαυτό» της.


Οι υπογράφοντες Βουλευτές:


Βαλαβάνη Νάντια
Γάκης Δημήτρης
Γελαλής Δημήτρης
Δερμιτζάκης Κώστας
Διακάκη Μαρία
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Σαμοΐλης Στέφανος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Τσακαλώτος Ευκλείδης"

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...