Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βραζιλία ο Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΔύο χώρες της Λατινικής Αμερικής, τη Βραζιλία και την Αργεντινή,επισκέπτεται αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Αλ. Τσίπρα, Νίκο Χουντή, Γ. Δραγασάκη, Θ. Αθανασίου, Κ. Ήσυχο και Α. Καρίτζη ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση των αντίστοιχων κυβερνώντων κομμάτων.


Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ και των εκεί ελληνικών πρεσβειών και προγραμματίζονται συναντήσεις τόσο με την πολιτική ηγεσία των χωρών όσο και με την ομογένεια, με κινήματα και οργανώσεις της Αριστεράς.


Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Συναντήσεις με τον εθνικό πρόεδρο και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος των Εργαζομένων, καθώς επίσης και με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων, θα έχει ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σήμερα, Δευτέρα, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στις 9.00, η αντιπροσωπεία του πολιτικού φορέα με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα θα έχει συνάντηση με τον Ρουί Φαλσάο, εθνικό πρόεδρο του PT, του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων (Partido dos Trabalhadores) στην έδρα του κόμματος. Στη συνέχεια, στις 12.00, θα έχει γεύμα εργασίας με το PT και την ηγεσία του Φόρουμ του Σάο Πάολο (Foro de Sao Paulo), όπου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το μέλος της Εθνικής Γραμματείας και συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του PT, εκτελεστικός Γραμματέας του Foro de Sao Paulo,Βάλτερ Πομάρ, καθώς επίσης και ο Οργανωτικός Γραμματέας του PT, Πάουλο Φρατέσκι, και ο Γραμματέας Κινητοποιήσεων του PT, Ζόρζε Κοέλιο.

Στις 14.30, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του, αντίστοιχου της ΓΣΕΕ, Ενοποιημένου Κέντρου Εργατών (CUT: Central Unica dos Trabalhadores), Ζοάο Φελίσιο, ενώ στις 15.00 με την ηγεσία του Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSoL- Partido Socialismo e Liberdade), με συμμέτοχη της πολιτικού Λουσιάνα Ζένρο από το Πόρτο Αλέγκρε.

Στις 16.30, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κτήμα Ακτημόνων (MST: Movimento dos Sem Terra).

Στη συνέχεια, στις 18.00, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα: Κόμμα Ελεύθερης Πατρίδας (PPL-Partido Patria Livre), Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PCdoB: Partido Comunista do Brasil) και Βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSB: Partido Socialista Brasileno).

Το πρόγραμμα για σήμερα ολοκληρώνεται με συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του PT, στις 20:00.* Στη φωτογραφία ο Αλέξης Τσίπρας με τον απεσταλμένο από το ΥΠΕΞ Ροντρίγκου Μάσι. Στο βάθος διακρίνεται ο πρόξενός μας Δημήτρης Ζεμπελάκης.Δείτε επίσης φωτογραφίες από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την ελληνική ομογένεια


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...