Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Eurogroup: Εγκρίθηκε η δόση των 9,2 δισ. προς την Ελλάδα - τα 7,2 δισ. πάνε στις τράπεζες



Την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της Eυρωζώνης. Από το συνολικό χρηματικό ποσό, τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν στον τραπεζικό τομέα και τα 2 δισ. ευρώ κρατικές δαπάνες.


Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερεξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της Ελλάδας ενώ για την Κύπρο είπε πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα είναισυνεπής σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση για τη χώρα μας διήρκησε σχεδόν 10 λεπτά και είχε μάλλον τυπικό χαρακτήρα καθώς το γενικότερο κλίμα ήταν θετικό για το ελληνικό ζήτημα.


Ντάισελμπλουμ: Προτεραιότητα η ανάκτηση της εμπιστοσύνης
Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο 46χρονος υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος ηταν επικεφαλής τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Παρουσιάζοντας το σχέδιό του στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο  Ντάισελμπλουμ είπε ότι φιλοδοξεί να μεταφέρει τις αποφάσεις και τη δράση του συμβουλίου από την απλή αντιμετώπιση των κρίσεων σε πιο μακρόπνοες πολιτικές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την αναθέρμανση της ανάπτυξης και προς την κατεύθυνση αυτή «βλέπει» αναβάθμιση του νέου ρόλου του.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε πρωταρχικό μέλημα την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου