Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

World Bank: Κίνδυνος για ξεπούλημα σε αναδυόμενες αγορές - Γρήγορα λύση για Κύπρο


Οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για ένα ξεπούλημα στις αγορές σε περίπτωση που καταρρεύσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου, ανέφερε την Κυριακή η Mulyani Indrawati της Παγκόσμιας Τράπεζας, ζητώντας γρήγορη επίλυση της κρίσης.


Σε συνέντευξη της στα περιθώρια φόρουμ στο Πεκίνο, η κ. Indrawati σημείωσε ότι παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στο σχέδιο για την επιβολή φόρου στις καταθέσεις.
“Ο πρώτος αντίκτυπος σε αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον από την κατάσταση στην Ευρώπη προέρχεται από τις εντυπώσεις, για ψυχολογικούς λόγους” σημείωσε. “Και αυτό προκαλεί μετάσταση γιατί προέρχεται από την αγορά κεφαλαίου, από την χρηματιστηριακή αγορά, από το χρηματοπιστωτικό τομέα” πρόσθεσε.

“Πρέπει να προσέχουμε πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει στην Κύπρο” ανέφερε η κ. Indrawati. “Όχι μόνο την ψυχολογία αλλά και ο διακανονισμός σχετικά με το τραπεζικό σύστημα και την αντιμετώπιση των καταθέσεων” υποστήριξε.

“Η παγκόσμια οικονομία δεν αντέχει να έχει και πάλι έντονη μεταβλητότητα. Για αυτό το λόγο οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν το σωστό γρήγορα για να μειώσουν τη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα” τόνισε.

Πηγή: euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...