Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας. Αντιδράσεις για θέματα όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία και τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα.

Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην εφαρμογή μέτρων προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνιο, καθώς και απ' το νόμο 4093/2012 για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας).
Την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).
Από πλευράς κυβέρνησης, κατατέθηκαν αρκετές διορθωτικές ρυθμίσεις και αναδιατυπώσεις. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...