Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Στους δήμους περνά το δικαίωμα χρήσης αιγιαλών


Στους δήμους παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών με αντάλλαγμα να δίνεται στο κράτος το 20% των ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση της δραστηριότητάς τους .
Η παραχώρηση θα έχει ισχύ μέχρι τις 31.12. και θα αφορά δραστηριότητες που αφορούν λουομένους ή την αναψυχή του κοινού. Η παραχώρηση έρχεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης

Από την παραχώρηση εξαιρούνται  οι κοινόχρηστοι χώροι των οποίων η διαχείριση ανήκει σε άλλους φορείς πλην του υπουργείου Οικονομικών (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμούς Λιμένων, ΕΤΑΔΑΕ κ.ά.).

Η ΚΥΑ καθορίζει ακόμη τους όρους περαιτέρω παραχώρησης του δικαιώματος από τους ΟΤΑ σε τρίτους ενδιαφερόμενους και εγκρίνονται εκ των προτέρων οι συμβάσεις που θα συναφθούν υπό τους όρους αυτούς.


Για το ζήτημα αυτό έντονες αντιδράσεις εκφράστηκαν στην ΚΕΔΕ από δημάρχους τουριστικών περιοχών της χώρας, ιδίως της νησιωτικής Ελλάδας σχετικά με τα στενά χρονικά περιθώρια που ορίζει η απόφαση αυτή.


Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου