Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Νέο κόμμα η «Δραχμή 5 αστέρων»


Κεντρικός στόχος η επιστροφή στο παλιό νόμισμα

Νέο κόμμα η «Δραχμή 5 αστέρων»Ένα νέο κόμμα με την ονομασία «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» έκανε την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή. 

Το νέο κόμμα συνεργάζεται με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος. 

Προωθεί συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας τη δημιουργία συμμαχίας των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου.

Οι πέντε βασικές θέσεις του κόμματος είναι: ανατροπή του Μνημονίου, επιστροφή στη δραχμή, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. 

Η «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση των Πέντε Αστέρων», εκπροσωπείται από ενεργούς πολίτες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, από στελέχη που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος «δεν έχουν ανάμειξη στη Μνημονική υποτέλεια».

Στην αρχική ιδρυτική φάση, επικεφαλής της Κίνησης είναι Τριμελής Γραμματεία που εκλέγεται από Προσωρινή Κεντρική Διοίκηση. 

Η οργανωτική διάρθρωση προβλέπει τη συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής, Εκτελεστικού Γραφείου, Προέδρου και Γραμματέα του Ε.Γ. καθώς και Περιφερειακών, Τοπικών και Εργασιακών Οργανώσεων.

Η «ΔΡΑΧΜΗ Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση των Πέντε Αστέρων», εκπροσωπείται από ενεργούς πολίτες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, από στελέχη που δεν έχουν ανάμειξη στη Μνημονική υποτέλεια. 

Εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών. 

Αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή «Ιερή Συμμαχία» της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου. 

Η Ιδρυτική Προσωρινή Διοίκηση της Κίνησης αποτελείται από τους:
Αρτόπουλος Ελισσαίος, οικονομολόγος
Βαμβακούσης Αρτέμης, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος
Ζαγοραίου Όλγα, οικονομολόγος
Ιατρίδης Νίκος, σκηνοθέτης
Κατσανέβας Θεόδωρος, καθηγητής Πανεπιστημίου 
Καραμολέγκος Ιωάννης, σύμβουλος επιχειρήσεων 
Λάος Νικόλαος, πολιτικός αναλυτής
Λύκος Γαβριήλ, βιολόγος, διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων
Μανουσάκης Νικόλαος, επιχειρηματίας0
Μπαριτάκης Νικήτας, επιχειρηματίας 
Μπρεάνος Βασίλειος, οικονομοτεχνικός-σύμβουλος επιχειρήσεων
Μουστάκη Ευαγγελία, γιατρός
Μυτιληναίος Στέφανος, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Οικονομάκος Ιωάννης, αντιστράτηγος ε.α.
Παγώνης Νικόλαος, πλοίαρχος
Παναγιώτου Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας
Παπαδάκης Μιχάλης, καθηγητής Πανεπιστημίου
Παράσχου Βασίλειος, γιατρός
Στεργιανός Διονύσης, συνταξιούχος δικαστικός
Στολτίδης Θεόδωρος, οδοντίατρος
Στιβαxτής Γιώργος, οικονομολόγος
Τσιγκρής Αντρέας, πληροφορικός
Φούφας Ιωάννης, εκδότης
Χιώτης Γεώργιος, γεωπόνος

.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου