Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ιδρύθηκε Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης φιλοδοξεί να αποτελέσει το νεοσύστατο «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» που παρουσίασε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής.


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ΕλλάδοςΟ κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες δεν τοποθετούνται ούτε πιο δεξιά ούτε πιο αριστερά από τη Ν.Δ., αλλά ακριβώς στη θέση που βρισκόταν εκείνη μέχρι τις πρόσφατες εκλογές. Στο καταστατικό του νέου κόμματος, σημείωσε, περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε το Μάιο του 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν πολύτιμη παρακαταθήκη, που ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ.
Τόνισε ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονιακοί και το νεοσύστατο κόμμα θεωρεί άμεση ανάγκη την παύση των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα - ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας.
Επιπλέον, ανέφερε ότι «η εθνική αναγέννηση θα προκύψει μέσα από μια άλλη πολιτική και μια νέα συμμαχία των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων». Σε ερώτηση σχετικά με το ποιους «βλέπει» σε αυτήν τη συμμαχία, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι «όποιοι συμφωνούμε ότι ο κοινός εχθρός είναι η Τρόικα που πρέπει να φύγει το συντομότερο απ' την πατρίδα, είμαστε μαζί. Στην παρούσα φάση δεν έχουμε χρόνο για να μιλήσουμε για τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές».
Αναφορικά με την εκλογική στόχευση του κόμματος, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι, σε πρώτη φάση, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές, επειδή είναι χρονικά πρώτες και με αυτές μπορεί, όπως εξήγησε, να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα προς την τρικομματική κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει ο φόβος της ακυβερνησίας.
Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου