Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Kάνουν έξωση στο ΠΑΣΟΚ

Kάνουν έξωση στο ΠΑΣΟΚ
Μετά την εκλογική και πολιτική χρεοκοπία, το ΠΑΣΟΚ περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές από την ίδρυση του, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να λείπει στο εξωτερικό…. και τους οι δικαστικούς επιμελητές, κατ' εντολήν του ιδιοκτήτη του κτιρίου πηγαίνουν να εκτελέσουν εντολή κατάσχεσης και έξωσης.


Μετά την άγρια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τα χρέη του κόμματος, ήρθε η ώρα της… έξωσης.


Ψάχνουν κτίρια στο ΠΑΣΟΚ για να εγκαταλείψουν το αργότερο μέσα στους επόμενους δύο μήνες τις εγκαταστάσεις της Ιπποκράτους.
Μετά την χθεσινή δυσάρεστη επίσκεψη του ιδιοκτήτη του κτιρίου στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, -ο οποίος μάλιστα επέλεξε να συνοδεύεται και από δύο δικηγόρους- επιταχύνονται οι διαδικασίες για την μεταφορά των υπηρεσιών του κόμματος σε άλλο "σπίτι".
Το θέμα είναι εάν το ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει στο "πατρικό" δηλαδή το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη (50) ή  εάν θα επιλέξει ένα άλλο πιο λειτουργικό κτίριο για να στεγαστεί.
Η εισήγηση του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη κινείται στην κατεύθυνση της επιστροφής στην Χαριλάου Τρικούπη με παράλληλη μίσθωση γειτονικών διαμερισμάτων που θα φιλοξενήσουν κάποιες υπηρεσίες και τμήματα του ΠΑΣΟΚ.
Για το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη το ΠΑΣΟΚ πληρώνει σήμερα έπειτα από διαπραγματεύσεις μίσθωμα ύψους 5.000 ευρώ. Για την Ιπποκράτους αντιστοίχως καταβάλει 35.000, ποσό "κουρεμένο" στο μισό καθώς αρχικώς το ενοίκιο ήταν 70.000 ευρώ. Υπέρ της επιστροφής στην Χ. Τρικούπη τάσσονται αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κυρίως για συμβολικούς και ψυχολογικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι στην Χαριλάου Τρικούπη μετακόμισε προσφάτως το ΙΣΤΑΜΕ.
Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Ιπποκράτους ζήτησε χθες διαβεβαιώσεις από τον κ. Σαλαγιάννη ότι θα τού καταβληθούν άμεσα τα ενοίκια που έχουν μείνει απλήρωτα. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι οφείλει μόνο τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και τον τρέχοντα.
Επίσης, οι δικηγόροι του ζήτησαν να μάθουν εάν ευσταθούν οι πληροφορίες πως το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει και θα ξενοικιάσει το κτίριο. Ο διευθυντής του κόμματος υποσχέθηκε ότι ως τις 20 Μαϊου θα καταβάλει τμήμα των οφειλών και ότι το αργότερο έως τις 20 Ιουλίου το ΠΑΣΟΚ θα εκκενώσει το κτίριο...   
Πηγή: newpost.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλητήρες έλαβαν γραπτή εγγύηση ότι εάν δεν έχουν αποπληρώσει τα ενοίκια, που αγγίζουν τις 500.000 ευρώ, μέχρι τις 25 Μάιου θα εγκαταλείψει το κτίριο και έτσι αποχώρησαν χωρίς να προβούν στη διαδικασία της κατάσχεσης



Πηγή: thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου