Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πέφτει ο Σαμαράς; Όλες οι πληροφορίες!

Οι εξελίξεις εδώ και λίγη ώρα είναι καταιγιστικές. Σας μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη πληροφορίες, οι οποίες φαίνονται να έχουν αξιόπιστη πηγή. Σύμφωνα, με αυτές, η κυβέρνηση Σαμαρά, διανύει τις τελευταίες της, μέρες!
  Οι σφαλιάρες μετά την ΔΕΠΑ, ΕΡΤ, τρίτωσαν, από ότι φαίνεται, καθώς ο Μελισανίδης φέρεται να αποχώρησε οριστικά και αμετάκλητα από το κόλπο του ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ. Από το μεσημέρι, ενημέρωσε για τις προθέσεις του, κυβερνητικές πηγές, και ο πονοκέφαλος που είχε η κυβέρνηση, μετατράπηκε σε εγκεφαλικό. Ενώ, θα παρουσίαζαν αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, σαν αρχή, δεν έχουν να πλέον να παρουσιάσουν τίποτα.

  Όντως διασταυρώνεται, ότι η εμπνευσμένη ιδέα του "μαύρου" στην ΕΡΤ, αν όχι προήλθε, σίγουρα την δέχθηκε πολύ θερμά η τρόικα. 2500 απολύσεις άμεσες, χωρίς άμεσο σχέδιο επαναλειτουργίας της Δημόσιας τηλεόρασης, για να μην ψάχνονται καλοκαιριάτικα νέες 2500 απολύσεις. Ακόμα και η συμβιβαστική πρόταση Σαμαρά, να ανοίξει νέα ΕΡΤ, μετά από ένα μηνα, απορρίπτεται και από τους κυβερνητικους εταίρους και από την τρόικα, που θέλει οι απολυόμενοι στην χώρα να αυξάνονται κάθε μήνα, και να μην έχουμε πισογυρίσματα.
  Η πριν λίγο παρουσία του στενού συνεργάτη του Βενιζέλου, Κουκουλόπουλο, και άλλων 5 υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στην κατάληψη της ΕΡΤ, ερμηνεύεται ως η τελική απάντηση Βενιζέλου, στον Σαμαρά, ότι η πρωθυπουργία του έλαβε τέλος, καθώς έγινε 20 ώρες πριν την σύσκεψη του τρίο στιούτζες.
  Τώρα τα σενάρια, αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες είναι 2, και τα μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη. Και τα δύο βασίζονται στην άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Σαμαρά από Βενιζέλο και Κουβέλη, και δεν μιλάνε για προκήρυξη εκλογών αύριο ή μεθαύριο, αφού ούτε ο Σαμαράς, πολύ περισσότερο και άλλοι δύο, δεν έχουν 151 βουλευτές για να διαλύσουν άμεσα την παρούσα Βουλή. Μιλάμε για παράδοση νέων διερευνητικών εντολών από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, στους τρεις πρώτους, των εκλογών του περσινού Ιούνη.
  Σενάριο 1: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, σχηματίζουν νέα κυβέρνηση, με την ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά με άλλο πρωθυπουργό, μάλλον και αυτός από την ΝΔ. Κυκλοφόρησε το όνομα Αβραμόπουλου, αλλά μάλλον για να καεί γρήγορα.Το παραπάνω σενάριο, κολλάει σε ένα πολύ βασικό εμπόδιο, που είναι το κόμμα της ΝΔ. Όπως συνέβη και με την αποχώρηση του ΓΑΠ, κάτι τέτοιο θα σήμανε σχεδόν αυτόματα και αλλαγή ηγεσίας στη  ΝΔ. Η αποτυχία θα φορτωθεί και δικαίως, στον ίδιον τον Σαμαρά, μιας και η νέα κυβέρνηση, μετά το στραπάτσο, θα έχει λιγότερα "μπλε" στελέχη, και λιγότερη "μπλε" πολιτική. Αλλά, ο Σαμαράς ελέγχει πλήρως το κόμμα, η Ντόρα είναι αδύναμη, όσο και ο Μήτσος. Άρα δεν θα δεχτεί ως πρόεδρος του κόμματος, συγκυβέρνηση με τους ίδιους που τον έριξαν.
  Σενάριο 2: Οι διερευνητικές για τον παραπάνω λόγο, αποτυγχάνουν, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει την Βουλή, και προκηρύσσονται εκλογές. Ημερομηνίες πιθανές, τότε ή 21η ή 28 Ιουλίου! Πολύ δύσκολες εκλογές, έτσι και αλλιώς γιατί γίνονται σε μία χρεοκοπημένη χώρα, αλλά και γιατί εκλογές τέλη Ιουλίου, στα μπάνια του λαού, απαιτούν υπερπροσπάθεια για να συσπειρωθούν τα κόμματα. Και μιλάμε για όλα τα κόμματα, και αυτό, ίσως φρενάρει καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου