Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

14 Νοέμβρη: Η Ελλάδα στον παλμό της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης


Embedded image permalink
Σήμερα 14 Νοεμβρίου 2012 απεργούμε και διαδηλώνουμε ενωμένοι με όλους τους λαούς της Ευρώπης για μια Ευρώπη των λαών, για αξιοπρέπεια, πραγματική δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.


Αθήνα: Ξεκίνησε η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνεται αυτή τη στιγμή στουπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Με συνθήματα όπως "Καμία θυσία στο όνομα της κρίσης" εργαζόμενοι των ΠΟΕ- ΟΤΑ, συνταξιούχοι και πλήθος πολιτών κατευθύνονται από κεντρικές αρτηρίες της πόλης προς το υπουργείο.


Το μήνυμα των συνταξιούχων από το άγαλμα του Βενιζέλου:

sintaksiouxoivenizelouagalma

14:00- Στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έφτασε η πορεία

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Αγίου Δημητρίου όπου πριν από λίγο κατέληξε η πορεία του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Αθήνα: Ξεκινά η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Κλαυθμώνος

Embedded image permalink


Θεσσαλονίκη:  Πορεία προς το άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.
Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων που συμμετέχουν στο σημερινό πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε γενική απεργία.


Η ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 στη 1 μ. μ. 

Η Τετάρτη 14 Νοέμβρη αποτελεί το ορόσημο για ένα αγωνιστικό, διεθνικό συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στο νεοφιλελεύθερο κύμα «δολοφονικής» λιτότητας, που ισοπεδώνει τους λαούς της Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα καθώς και ισχυρά συνδικάτα στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γερμανία θα βρεθούν σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση, με αιτήματα: Αντίσταση και ανατροπή των πολιτικών λιτότητας Προστασία των θέσεων εργασίας. Αντιμετώπιση της ανεργίας. Όχι στις απολύσεις. Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων σε κάθε χώρα 

Το δημόσιο χρέος δεν είναι δικό μας. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Στην Ελλάδα των μνημονίων, έχουμε βιώσει τη λιτότητα στην πιο ακραία και σκληρή της εκδοχή, με τον ελληνικό λαό να μετατρέπεται σε πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εγχώρια τρόικα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει και κορυφώνει το «έργο» της καταστροφής της χώρας και του λαού προς όφελος της κερδοφορίας μιας χούφτας ολιγαρχών και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. 

Απέναντι στην προσπάθεια των ισχυρών της Ευρώπης να μετακυλήσουν στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη της κρίσης, αναδιανέμοντας τον πλούτο σε βάρος των λαών, απαντούμε δυναμικά και συντονισμένα. Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους! Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην 3ωρη Στάση Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 14 Νοέμβρη και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στη 1 μ. μ. Διαβάστε για τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα:
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...