Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Ναι σε όλα" για τις απολύσεις η κυβέρνηση- Πρόκειται για ανθρωποθυσίες, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας


Ο κύβος ερρίφθη για την κυβέρνηση του "Ναι σε όλα". 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014.
 -  Προβλέπονται 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις, συνολικά  μέχρι το τέλος του 2014, εκ των οποίων 4.000 μέχρι το τέλος του 2013.


 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις δεν αφορούν (μόνο) τους επίορκους. Εξάλλου οι δηλώσεις Κουβέλη δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι θα προχωρήσουν επίσης «λουκέτα» οργανισμών και καταργήσεις οργανικών σχέσεων.


Ε. Βενιζέλος: Προχωρά η... νόμιμη μείωση προσωπικού 

«Διαμορφώσαμε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο που ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτό και από την τρόικα ως την Κυριακή το βράδυ», δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος υποστηρίζοντας πως το πλαίσιο αυτό «σέβεται το Σύνταγμα». Εξάλλου έδωσε... διαβεβαιώσεις ότι η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο θα γίνει εμπροθέσμως, νομίμως και με αποτελεσματικό τρόπο.

Φ. Κουβέλης: Αξιολόγηση και κλείσιμο δομών και οργανισμών
«Η κινητικότητα παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό της διοικητικής μεταρρύθμισης. Μέχρι το 2015 θα έχουμε μείωση του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού σε βαθμό μεγαλύτερο από τις 180 χιλιάδες»: Τα παραπάνω σημείωσε ο Φ. Κουβέλης δίνοντας βάρος στην αξιολόγηση -όπως είπε- δομών, υπηρεσιών "και βεβαιότατα προσώπων". "Οι οργανισμοί θα αξιολογηθούν και εάν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα καταργηθούν. Το προσωπικό όταν δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσία τότε με συγκεκριμένα κίνητρα και σύμφωνα με την προστασία που παρέχει ο νόμος θα τίθεται εκτός" δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για να συμπληρώσει ότι σε... "κινητικότητα" και "αξιολόγηση" θα βρεθεί επίσης το προσωπικό από συγχωνεύσεις νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.
(Πληροφορίες από την (Αυγή)

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει, μέσω της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα, πως δεν πρόκειται να συναινέσει στις απολύσεις.

Αλ. Τσίπρας: Πρόκειται για ανθρωποθυσίες- ο λαός να ανατρέψει την κυβέρνηση

Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών χθες δεν έπρεπε να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι 15.000 απολύσεις στο δημόσιο κατ'εντολή της τρόικας, μας οδηγούν έναν αιώνα πίσω. Σε άλλες, παλαιότερες, σκοτεινές για τη χώρα εποχές. Πρόκειται για 15.000 ανθρωποθυσίες που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια άλλων, που έχουν συμβεί στον ιδιωτικό τομέα.

Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στις ανθρωποθυσίες. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο μαζικό αποκεφαλισμό των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν με τους αγώνες τους ένα τέρμα στη διαρκή και επαναλαβανόμενη θυσία της Ιφιγένειας, προκειμένου να πλεύσει ούριος άνεμος για τους δανειστές μας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό με τους αγώνες του να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, αυτήν την κυβέρνηση που μας οδηγεί στην καταστροφή.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου